10 съвета за да се разделите с излишните мазнини.

ШРИФТ Намали Увеличи

 1. Увеличете консумацията на зеленчуци. Направете порцията зеленчуци във вашата вечеря два пъти повече от порцията месо. Зеленчуците са скъпоценностите на майката природа, изобилстват от витамини, минерали и фибри и не съдържат не здравословните наситени мазнини. По важното е, че голям голяма порция от зеленчуци ви засища и доставя малко калории на организма, което намалява възможността да преядете с богатите на мазнини меса по време на вечеря. Изяждайки от три до пет порции зеленчуци дневно ви помага да утолите своят апетит и да намалите обиколката на талията.
 2. 10-съвета-за-да-се-разделите-с-излишните-мазнини
 3. Консумирайте пилешки продукти, на който сте отделили кожата. Това ще намали мазнините, особено наситените мазнини почти наполовина и калориите с почти 15 процента. Дали ще отстраните кожата преди или след като сготвите месото няма значение, но ако нямате волята да изхвърлите хрупкаво препечената кожичка след като месото е изпечено по добре я махнете преди да сложите месото във фурната.
 4. Пийте по –малко сокове и яжте повече плодове. Докато 100 процентовият сок превъзхожда газираните напитки, то той отстъпва на пресните плодове. Соковете съдържат доста често допълнителни захари и ниско съдържание на фибри. Портокаловият сок съдържа доста калории, затова ако утолявате жаждата си с портокалов сок може много бързо да доставите на организма калории, които ще му бъдат излишни за толкова кратък период от време. Придържайте се към консумацията на плодове с високо съдържание на фибри.
 5. Преминете към пълнозърнестите храни. Направете вашият сандвич за обяд от пълнозърнест хляб. Пълнозърнестия хляб съдържа поне два пъти повече фибри, цинк, витамин Б6 и магнезий сравнение с белия хляб. Четете етикетите върху продуктите и се убедете, че вашият хляб е 100 процента пълнозърнест.
 6. Движете се повече. Слезте от автобуса няколко спирки по рано и вървете пеша останалата част от пътя. Ако смятате че не може да отделите необходимият половин час дневно за вашите упражнения то направете отиването до работа вместо тренировка. Бързото ходене е страхотен начин да се заредите с енергия сутрин и абсолютно добър начин да се отървете от стреса вечер след работа. Снабдете се с обувки, който ще ви бъдат достатъчно удобни и сте готови за това.
 7. Закусвайте. Ако обикновено пропускате закуската това не се отразява добре на вашето тяло. Учени са на мнение, че закуската може на само да намали процента телесни мазнини, но и да увеличи усвояването на витамините и минералите от организма. Закуската също така помага за намаляване на импулсивното консумиране на храна през остатъка от деня. Водите твърде забързан живот, за да изядете вашата закуска? Направете си купа с пълнозърнести ядки, изпийте чаша обезмаслено мляко, вземете си ябълка, банан или портокал за из път.
 8. Хранете се бавно. Времето необходима на сигнала, който стомахът изпраща към мозъка за ситост е около 20 минути, затова ако се храните бързо лесно може да преядете. Наслаждавайте се на храната и оставяйте вилицата от време на време да постой на масата.
 9. Избягвайте да пиете големи количества алкохол докато се храните. Алкохолът съдържа доста калории(чаша червено вино 150 калории) и когато е съчетан с калориите от храната лесно може да достави огромно количество калории на организма. Тези калории съответно няма да бъдат нужни на нашето тяло за толкова кратък период от време и ще бъдат отложени, като мазнини.
 10. Спортувайте. Водете активен начин на живот, правете разходки в парка, влезте във фитнес зала, запишете се на аеробика, каланетика или на плуване. Всеки спорт би ви бил от полза, затова изберете този, който ще ви бъде най забавен и тренирайте.
 11. Спрете да ползвате асансьора, откажете се от него. Качването и слизането по стълбите натоварва голяма част от мускулите, с което вие ще изгорите и не малко калории. Специалисти са установили, че всекидневно качване и слизане по стълби за поне 10 минути дневно ви помагат да свалите около 4,5 килограма на година.

Други теми...


Великденче – Veronica Officinalis
Анасон – Pimpinella anisum
Вълча ябълка – Aristolochia Clematitis
Бял равнец – Achillea Millefolium
Бял оман – Inula Helenium
Жаблек - Galega Officinalis
Начало | Хранене | Рецепти | Планиране | Измервания | Статистика | За Контакт
CalorienBalans.com 2009 © Всички права запазени.