Влезте във форма за летния сезон.

ШРИФТ Намали Увеличи

За да се чувствате заредени, жизнени и в добра форма през летния сезон, спазвайте следните ценни съвети за по- добра физическа издръжливост.

Винаги закусвайте.

Започнете с въглехидратни храни с нисък ГИ (ГИ- гликемичен индекс- индекс, обозначаващ покачването на кръвната захар и инсулин в организма, вследствие погълнати въглехидрати). Добрата закуска презарежда мозъка, забързва метаболизма след нощната почивка и намалява усещането за стрес.

Не пропускайте хранения.

Вземете си почивка на обяд, за да обядвате, като така ще запазите добри енергийни нива през следобедните часове. Въздържайте се от храни с висок ГИ, за да минимизирате енергийния бум след погълнатия обяд. Всеки ден отделяйте време, за да се уверите, че поне едно основно ястие съдържа жизненоважните зеленчуци, от които се нуждаете.

Влезте-във-форма-за-летния-сезон

Направете менюто си от храни с нисък ГИ.

За да сте енергични през целия ден и нощ, заредете тялото си с храни с нисък ГИ. Независимо дали храната е домашно приготвена или похапвате някъде навън, спазвайте следните съвети:

  1. Започнете с храни с нисък ГИ
  2. Добавете някакво не тлъсто/ крехко месо
  3. Плюс обилно количество зеленчуци

Определете сами темпото.

Въздържаното хранене и пиене ще ви помогне да определите собствено темпо в социалната въртележка. Ако сте поканени на голям купон, не гладувайте предварително. Всичко това би довело до забавяне на метаболизма. Направете си лека закуска и обяд, като преди да тръгнете за партито хапнете бърз и лесен сандвич, приготвен от пълнозърнест хляб и чаша нискомаслено мляко, или кофичка нискомаслено кисело мляко и парче плод.

Консумирайте напитки разумно.

Нека водата е основният ви избор. Редовно си я набавяйте, като шанса да я изпиете е по- голям, ако е пред вас. Внимателно с подсладените напитки (те притъпяват механизмите за засищане) и пийте не повече от 1 до 3 чаши алкохол.

Движете се.

Премахнете стреса в зародиш. Правете упражнения, за да се разтоварите от стреса (така се отделят хормони на „щастието”, които притъпяват силата му) и поддържайте тялото си. Качете се на колелото или обуйте шортите за джогинг и тренирайте поне по 20мин. на ден, докато сърдечният ви ритъм се ускори.

Спете пълноценно.

Именно сънят ни поддържа докато сме активни нощ след нощ. Спете по 7 или 8 часа на ден ако можете. Планирайте го. Направете уговорка със самия себе си и го отбележете в бележника си, за да подремнете.

Други теми...


Спете повече, яжте по- малко.
Анасон – Pimpinella anisum
Глухарче – Taraxacum Officinale
Мазнини. Нуждаем ли се от тях?
Жълта Тинтява – Gentiana Lutea
Бяла бреза – Betula Alba
Начало | Хранене | Рецепти | Планиране | Измервания | Статистика | За Контакт
CalorienBalans.com 2009 © Всички права запазени.