Как да заситите глада си?

ШРИФТ Намали Увеличи

Как-да-заситите-глада-си

Както и проучванията продължават да сочат това, което всички вече знаем, намаляването на калориите е ключът към загубата на тегло. Но как избирате кои калории да отстраните? И как намалявате консумацията без да се чувствате гладни? Отговорите на тези въпроси се крият в метода, наречен „Избутване”.

Основната идея на „Избутването” е никога да не се почувствате гладни. За разлика от повечето хранителни режими, при които трябва или да премахвате или да прибавяте нови неща към вашата диета, което води до усещане за лишение и евентуално може да решите да се откажете, то при тази идея е точно обратното. Необходимо е да се храните редовно и на често. Приемането на хранителни и питателни храни задоволява апетита и храни тялото, като оставя усещане за ситост. Така тези лоши усещания буквално са „избутани”.

Може би си мислите, че „Избутването” противоречи на метода за отчитане на калориите, но при този случай не е точно така. Нека да разясня: ако не приемате по- малко калории, отколкото изгаряте, няма да изгубите тегло. Има много начини да се намалят калориите, а някои са несъмнено по- добри от други. Чрез метода на „Избутването” и метода на отчитане на калориите, не само ще изгубите тегло, но и ще го направите по най-здравословния и най-задоволителен начин.

Кой е най-добрия начин да започнете? Добавяйте плодове и зеленчуци към всяко хранене. Пийте много вода. Набавете си достатъчни запаси от сурови бадеми и орехи, авокадо, конопено семе, ленено семе и боровинки. Каквото и да правите обаче, не забравяйте първото и последното правило на метода за отчитане на калориите: записвайте всички калории, които приемате и винаги бъдете нащрек колко калории ви остават до края на деня.

Други теми...


Босилек - Ocimum Basilicum
Жълта Тинтява – Gentiana Lutea
Бял равнец – Achillea Millefolium
Божур – Paeonia Peregrina
Дилянка – Valeriana Officinalis
Бял оман – Inula Helenium
Начало | Хранене | Рецепти | Планиране | Измервания | Статистика | За Контакт
CalorienBalans.com 2009 © Всички права запазени.